Turku zirņi veselīgam uzturam
Turku zirņi ir Vidusjūras, Tuvo Austrumu un Indijas kulinārijā populāri pākšaugi. Šie lielie zirņi ir lielisks ogļhidrātu, olbaltumvielu, šķiedrvielu, B vitamīnu un dažu minerālvielu avots.Lasīt tālāk →
Turku zirņi ir Vidusjūras, Tuvo Austrumu un Indijas kulinārijā populāri pākšaugi. Šie lielie zirņi ir lielisks ogļhidrātu, olbaltumvielu, šķiedrvielu, B vitamīnu un dažu minerālvielu avots.Lasīt tālāk →
Parabēni, sulfāti, ftalāti, propilēnglikols, nanodaļiņas… Šīs un daudzas citas ir vielas, kurām vērts pievērst uzmanību izvēloties veikalu plauktos šampūnu vai roku krēmu. Parabēni Parabēni ir kosmētikā plaši izmantota sastāvdaļu grupa. Parabēni tiek pievienoti kā konservanti kosmētikas un personīgās higiēnas līdzekļos. Tie ļoti efektīvi novērš sēnīšu un baktēriju augšanu, tādējādi palielinotLasīt tālāk →
Līdzīgi kā āda, arī mati ir pakļauti apkārtējās vides iedarbībai. Ziemā matus negatīvi ietekmē aukstums un vējš, kā arī sausais gaiss telpās. Ja papildus žāvējam matus ar fēnu, tie sāk šķelties, kļūst sausi un nedzīvi. Pareizam un sabalansētam uzturam ir liela loma visu ķermeņa funkciju nodrošināšanā, to skaitā matu augšanasLasīt tālāk →
Kvinoja ir lietota pārtikā tūkstošiem gadu. Dienvidamerikā tā zināma jau kopš Inku impērijas laikiem.Kvinojas sēklas izskatās pēc graudiem, taču tehniski kvinoja nav graudaugs, bet gan pseido-graudaugs. Kvinoja būtībā ir sēklas, ko var pagatavot un ēst līdzīgi graudaugiem. Kvinoju var lietot uzturā kā pamatproduktu vai pievienot ēdieniem kā garnējumu. Turpinājumā 7Lasīt tālāk →
Kurš no mums gan nav dzirdējis, kas ir kalorijas un par kaloriju skaitīšanu ēdienā… Lai novājētu, kaloriju skaits jāsamazina, lai pieņemtos svarā – jāpalielina. Izlasot šo rakstu uzzināsi, ka tik vienkārši tomēr nav: visas kalorijas nav vienādas. Sapratīsi arī, kāpēc pēc kaloriju skaitīšanas diētas liekais svars ir atpakaļ un patsLasīt tālāk →
Brokastis ir tradīciju jautājums. Parasti mēs pat neaizdomājamies vai brokastojam pareizi. Piedāvājam jūsu uzmanībai 7 ēdienus, no kuriem ikdienas brokastīs labāk atturēties. 1. Brokastu pārslas Daudzi cilvēki reklāmu iespaidā uzskata, ka brokastu pārslas ir barojoša un veselīga izvēle bērniem un pieaugušajiem. Brokastu pārslu iepakojumi bieži ietver norādes par to veselīgumu,Lasīt tālāk →
Mēdz sacīt: kā dienu uzsāksi, tā pavadīsi! Ne velti, brokastis tiek dēvētas par dienas svarīgāko ēdienreizi. Izlasot šo rakstu uzzināsi, kas jāņem vērā plānojot ēdienreizes – brokastis, pusdienas un vakariņas. Brokastis Uzturs un diena sākas ar brokastīm.Pierastākas ir vienkāršo ogļhidrātu brokastis. Piemēram: Tas ir vienkārši un ērti, taču nav īstiLasīt tālāk →
Kāpēc cukuru mēdz dēvēt par „balto nāvi”? Šajā rakstā noskaidrosim, kas ir cukurs un kā mēs to uzņemam ikdienā slēptā veidā un kādas tam ir sekas. Pasaules Veselības Organizācijas rekomendācijas norāda, ka ieteicamā dienas norma ir ne vairāk kā 5% no kopējā kaloriju daudzuma, ko uzņemam ar cukuru kā papildusLasīt tālāk →
© Veselīgs Uzturs (2024)