9 iemesli, kāpēc ēst olbaltumvielām bagātu pārtiku
Vērtējumi par tauku un ogļhidrātu ietekmi uz organismu mēdz būt pretrunīgi, taču teju visi piekrīt, ka olbaltumvielas ir nepārvērtējamas uzturā.Olbaltumvielas […]
Vērtējumi par tauku un ogļhidrātu ietekmi uz organismu mēdz būt pretrunīgi, taču teju visi piekrīt, ka olbaltumvielas ir nepārvērtējamas uzturā.Olbaltumvielas […]
Oksidatīvas stress tiek uzskatīts par būtisku veselības problēmu un novecošanas faktoru. Attiecībā uz oksidatīvo stresu tiek apskatīti: brīvie radikāļi, antioksidanti,
Banāni ir vieni no populārākajiem augļiem pasaulē. Banāni nav dārgi, ir viegli paņemami līdzi un ērti lietojami kā uzkoda ikdienā.
Vai esi aizdomājusies, kāpēc tā? Te būtu vietā parunāt par mūsdienu sabiedrības diskursu – pārspīlētu „veselīgumu”, jeb „helsismu” („healthism”). „Helsisms”
Turku zirņi ir Vidusjūras, Tuvo Austrumu un Indijas kulinārijā populāri pākšaugi. Šie lielie zirņi ir lielisks ogļhidrātu, olbaltumvielu, šķiedrvielu, B
Parabēni, sulfāti, ftalāti, propilēnglikols, nanodaļiņas… Šīs un daudzas citas ir vielas, kurām vērts pievērst uzmanību izvēloties veikalu plauktos šampūnu vai
Līdzīgi kā āda, arī mati ir pakļauti apkārtējās vides iedarbībai. Ziemā matus negatīvi ietekmē aukstums un vējš, kā arī sausais
Kvinoja ir lietota pārtikā tūkstošiem gadu. Dienvidamerikā tā zināma jau kopš Inku impērijas laikiem.Kvinojas sēklas izskatās pēc graudiem, taču tehniski