Turku zirņu plāceņi

Turku zirņu plāceņi

Plāceņi bez miltiem. Turku zirņus var iekļaut dažādos ēdienos – tie ir arī nedārga, lieliska alternatīva gaļas ēdieniem veģetāriešu un vegānu ēdienos. Turku zirņos ir daudz vitamīnu, minerālvielu, šķiedrvielu un olbaltumvielu. Šīs īpašības ir saistāmas ar ieteicamu uzturu – gan attiecībā uz svara kontroli, gan glikozes līmeņa kontroli asinīs. Vairāk par turku zirņiem lasiet Turku zirņi veselīgam uzturam.

  • Iepriekš izmērcēti (piemēram, iemērkti uz nakti) turku zirņi jāvāra aptuveni pus stundu.

Sastāvdaļas

  • Vārīti vai konservēti turku zirņi
  • Ķirbis (pēc garšas)
  • Brokoļi
  • 2-4 olas
  • Sāls un garšvielas pēc izvēles

Pagatavošana

  • Izvāra turku zirņus (vai izmanto konservētus)
  • Kamēr zirņi vēl silti, nokāš un sablenderē.
  • Pieblenderē klāt olas
  • Pievieno sarīvētu ķirbi un brokoļus
  • Visu vēlreiz sablenderē
  • Gatavo plāceņus
  • Cep uz pannas vai cepeškrāsnī
  • Servē ar mērci pēc izvēles un / vai pasniedz ar salātiem
2019-10-24