Plāceņi bez miltiem. Turku zirņus var iekļaut dažādos ēdienos – tie ir arī nedārga, lieliska alternatīva gaļas ēdieniem veģetāriešu un vegānu ēdienos. Turku zirņos ir daudz vitamīnu, minerālvielu, šķiedrvielu un olbaltumvielu. Šīs īpašības ir saistāmas ar ieteicamu uzturu – gan attiecībā uz svara kontroli, gan glikozes līmeņa kontroli asinīs. Vairāk par turku zirņiem lasiet Turku zirņi veselīgam uzturam.

  • Iepriekš izmērcēti (piemēram, iemērkti uz nakti) turku zirņi jāvāra aptuveni pus stundu.

Sastāvdaļas
 Vārīti vai konservēti turku zirņi
 Ķirbis (pēc garšas)
 Brokoļi
 2-4 olas
 Sāls un garšvielas pēc izvēles

Pagatavošana
1

Izvāra turku zirņus (vai izmanto konservētus)

2

Kamēr zirņi vēl silti, nokāš un sablenderē.

3

Pieblenderē klāt olas

4

Pievieno sarīvētu ķirbi un brokoļus

5

Visu vēlreiz sablenderē

6

Gatavo plāceņus

7

Cep uz pannas vai cepeškrāsnī

8

Servē ar mērci pēc izvēles un / vai pasniedz ar salātiem

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas
 Vārīti vai konservēti turku zirņi
 Ķirbis (pēc garšas)
 Brokoļi
 2-4 olas
 Sāls un garšvielas pēc izvēles

Norādes

Pagatavošana
1

Izvāra turku zirņus (vai izmanto konservētus)

2

Kamēr zirņi vēl silti, nokāš un sablenderē.

3

Pieblenderē klāt olas

4

Pievieno sarīvētu ķirbi un brokoļus

5

Visu vēlreiz sablenderē

6

Gatavo plāceņus

7

Cep uz pannas vai cepeškrāsnī

8

Servē ar mērci pēc izvēles un / vai pasniedz ar salātiem

Turku zirņu plāceņi
2019-10-24
2019-10-24