Plāceņi bez miltiem. Turku zirņus var iekļaut dažādos ēdienos – tie ir arī nedārga, lieliska alternatīva gaļas ēdieniem veģetāriešu un vegānu ēdienos. Turku zirņos ir daudz vitamīnu, minerālvielu, šķiedrvielu un olbaltumvielu. Šīs īpašības ir saistāmas ar ieteicamu uzturu – gan attiecībā uz svara kontroli, gan glikozes līmeņa kontroli asinīs. Vairāk par turku zirņiem lasiet Turku zirņi veselīgam uzturam.
- Iepriekš izmērcēti (piemēram, iemērkti uz nakti) turku zirņi jāvāra aptuveni pus stundu.
Sastāvdaļas
- Vārīti vai konservēti turku zirņi
- Ķirbis (pēc garšas)
- Brokoļi
- 2-4 olas
- Sāls un garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
- Izvāra turku zirņus (vai izmanto konservētus)
- Kamēr zirņi vēl silti, nokāš un sablenderē.
- Pieblenderē klāt olas
- Pievieno sarīvētu ķirbi un brokoļus
- Visu vēlreiz sablenderē
- Gatavo plāceņus
- Cep uz pannas vai cepeškrāsnī
- Servē ar mērci pēc izvēles un / vai pasniedz ar salātiem