Niteworks

Niteworks

  • Augsts vitamīnu C un E saturs, lai pasargātu šūnas no oksidatīvā stresa.
  • Vitamīns C veicina normālu kolagēna veidošanos normālai asinsvadu darbībai.
  • Augsts folijskābes daudzums, kas veicina normālu asins veidošanos un homocisteīna mvielmaiņu.
  • Folāti un C vitamīns veicina noguruma mazināšanu.

Kas ir slāpekļa oksīds?

Slāpekļa oksīds ir dabiska gāze, ko organisms ražo, lai veicinātu normālu asins un vaskulāro cirkulāciju. Mūsu dabiskais slāpekļa oksīda līmenis naktīs un pēc 30 gadu vecuma ir zemāks, jo slāpekļa oksīda līmenis sāk samazināties.

Kas ir L-arginīns?

  • L-arginīns ir dabiskā ceļā veidojusies aminoskābe.
  • L-arginīns ir plaši pētīts attiecībā uz tā ieguvumiem veselībai, jo īpaši saistībā ar sekām, kas rodas kā slāpekļa oksīda prekursori. (1)
  • Lai gan L-arginīnu var sintezēt endogēni, uztura uzņemšana joprojām ir galvenais plazmas L-arginīna līmeņa noteicējs. (2)
  • Uztura avoti, kas satur L-arginīnu ir gaļa, kvieši, piens, rīsi, kukurūza, soja un rieksti. Tipisks rietumu valstu uzturs, pieņemot, ka olbaltumvielu daudzums dienā ir 100 g dienā, nodrošina aptuveni 5,4 g dienā L-arginīnu ar diapazonu no 3 līdz 6 g dienā. (3)

Kas ir L-citrulīns?

  • Lielākā daļa patērētā citrulīna tiek pārveidota par arginīnu, kas pēc tam var veicināt slāpekļa oksīda ražošanu. (4)
  • Citrulīns lielākajā daļā pārtikas produktu atrodams nenozīmīgā daudzumā, izņemot Cucurbitacea dzimtas augos (piemēram, arbūzi, ķirbji, gurķi), kuros ir salīdzinoši augsta citrulīna koncentrācija (0,7 līdz 3,6 mg/g svaigu augļu), kā arī atsevišķās aļģēs (algae). (5)

1. Bai et al (2009). Am J Clin Nutr, 89(1), 77-84; Fayh et al (2013). European journal of nutrition, 52(3), 975-983; Miller AL. (2006). Alternative Medicine Review, 11(1), 23 – 29; Oka et al (2005). Vascular Medicine, 10, 265 – 274; Rytlewskiet al (2005). European Journal of Clinical Investigation, 35, 32 – 37; Smith et al (2006). J Thorac Cardiovasc Surg, 132(1), 58 – 65.
2. Appleton, J. (2002). Alternative medicine review : a journal of clinical therapeutic, 7(6), 512-522; Wu et al (1998). The Biochemical journal, 336 (Pt 1), 1-17.
3. Shao, A., & Hathcock, J. N. (2008). Regulatory toxicology and pharmacology : RTP, 50(3), 376-399; Tong, B. C., & Barbul, A. (2004). Mini reviews in medicinal chemistry, 4(8), 823-832.
4. Bahri et al (2008). Clin Nutr, 27(6), 872-880; Bahri et al (2013). Nutrition, 29(3), 479-484; Curis et al (2007). Curr Opin Clin Nutr Metab Care, 10(5), 620-626; Curis et al (2005). Amino Acids, 29(3), 177-205; Cynober et al (2010). Clin Nutr, 29(5), 545-551; Moinard et al (2008). The British journal of nutrition, 99(4), 855-862; Smith et al (1997). Anaerobe, 3(5), 327-337.
5. Bahri et al (2013). Nutrition, 29(3), 479-484; Curis et al (2007). Curr Opin Clin Nutr Metab Care, 10(5), 620-626; ODS, & NLM. (2014). Dietary Supplement Label Database: Dietary Ingredient – Citrulline. Dietary Supplement Label Database.

Lietošanas veids

Pievienojiet divas mērkarotes (10 g) pie 250 ml auksta ūdens. Var sajaukt arī ar gāzētu ūdeni vai sulu. Dzert vakarā pirms gulētiešanas.
Scroll to Top