Burvīgās skābēto kāpostu īpašības

Sākums » Publikācijas » Burvīgās skābēto kāpostu īpašības

Zarnu mikroflora dievina fermentētus produktus, īpaši skābētus kāpostus. Pašā to ražošanas procesā tiek vairotas labvēlīgās baktērijas, kas ēšanas laikā apdzīvo mūsu gremošanas traktu. Pievienojot skābētus kāpostus un citus fermentētus produktus savam uzturam, mēs novēršam daudzas slimības un stiprinām organismu.
Skābēto kāpostu priekšrocības:

  • Uzlabo zarnu darbību: pilnīga vai daļēja meteorisma, spazmu, caurejas, aizcietējumu, vēdera smaguma sajūtas un citu simptomu izzušana.
  • Samazina onkoloģisko risku, atjaunojot zarnu sienas integritāti.
  • Stiprina imunitāti, jo lielākā daļa imūnsistēmas (limfoīdo) audu atrodas zarnās.
  • Samazina galīgo glikācijas produktu iedarbību uz organismu.
  • Bagātina organismu ar vitamīniem.
  • Samazina svaru (īpaši sievietēm).

Par pēdējo sīkāk. Skābētus kāpostus jākošļā rūpīgāk, un tie aizņem daudz vietas kuņģī, tādējādi nodrošinot ilgāku sāta sajūtu. Turklāt fermenti, kas izdalās skābēto kāpostu gremošanas procesā, neveicina tauku uzsūkšanos no šī ēdiena uzņemšanas – tādējādi samazinās pusdienu/vakariņu kaloriju daudzums.
Endokrinologi iesaka pievienot fermentētus produktus savam uzturam. Piemēram, no skābētiem kāpostiem var veidot salātus, vārīt zupu vai ēst tos vienkārši tāpat. Ja vēl pievieno ēdienkartei probiotikas (Herbalife Microbiotic MAX), pareizās baktērijas vēl ātrāk apdzīvos jūsu gremošanas traktu.

Galvenais nejaukt skābētus un marinētus produktus. Tiem, kurus gatavo ar etiķi, nepiemīt nekādas veselīgas un dziedinošas īpašības.

Scroll to Top